Тенис ракета №1 на България Григор Димитров ще се изправи срещу

...
Тенис ракета №1 на България Григор Димитров ще се изправи срещу
Коментари Харесай

Големият финал в Марсилия: Григор Димитров - Юго Умбер 4:6, 3:6

Тенис ракета №1 на България Григор Димитров ще се изправи срещу французина Юго Умбер в мач за купата в Марсилия. Финалът ще стартира не по-рано от 16:30 часа часа.

Преди това на Централния корт в Марсилия би трябвало да се изиграе срещата за купата на двойки, където финландците Емил Руусувуори и Патрик Никлас-Салминен играят против Томаш Махач (Чехия) и Джан Джиджън (Китай). Битката при дуетите е планувана да започва в 14:00 часа.
 Фантастичен Гришо е на край в Марсилия! Българинът обърна Хачанов в гладиаторски мач! Обновена
Фантастичен Гришо е на край в Марсилия! Българинът обърна Хачанов в гладиаторски мач!

Българинът завоюва с 2-1 сета

До момента Григор Димитров и Юго Умбер имат два изиграни мача между тях, а българският тенисист завоюва и двете срещи.

Гришо победи французина през 2019 година на шампионата от сериите " Мастърс 1000 " в Париж, а година по-късно стори същото и на " Мастърс 1000 " в Синсинати. През 2023 година българинът и Умбер трябваше да се срещнат на четвъртфиналите във Вашингтон, само че французинът се отхвърли поради травма.
Сортирай

преди 3 минути

Григор няма да има дълго време, с цел да размишлява върху това неприятно проваляне. Новата седмица му дава късмет да се впусне в ново тенис предизвикателство, което този път е влиятелната конкуренция в Ротердам.

преди 4 минути
КРАЙ НА МАЧА!
Напълно справедливо - Юго Умбер се поздрави със своята пета купа от Тур-а след триумф във втория сет с 6:3. Григор отрази един мачбол, само че към този момент капитулира при идващия подобен. Жалко, само че животът продължава!

преди 13 минути

Big. Brave. Beautiful????
— Tennis TV (@TennisTV)

преди 17 минути
Край на неприятната серия за Димитров
Димитров въпреки всичко спря серията на противника в четвъртия гейм на втория сет, когато след положително сервиране понижи изоставането си до 1:3.

преди 27 минути

Lung-Busting Rally????

With a crunching forehand winner to finish!????‍????
— Tennis TV (@TennisTV)

преди 28 минути
Григор позволи нов пробив
Изхабените нерви от предходния гейм изиграха неприятна смешка на българина, който внезапно се оказа с пасив от два брейкпойнта. Световният №13 върна първия подобен, само че по-късно даде самодейността на Умбер. Така с четвъртия си следващ извоюван гейм, представителят на домакините поведе с 0:2.

Последно обновяване в 17:42 ч. на 11.02

преди 34 минути
Жалко, Димитров беше покрай пробив
Началото на втория сет можеше да започва с ранен пробив за Димитров. Гришо и Умбер се вкараха в извънредно дълги разигравания, при които французинът някак успяваше да се измъкне от напористите офанзиви на първата ни ракета. В края форхенд по правата не влезе за Димитров и по този начин бе сполетян от разочарованието.

преди 36 минути

Super serving from???? |
— ATP Tour (@atptour)

преди 46 минути
4:6, Гришо загуби първия сет
Възпитаникът на Дани Валверду беше притиснат до стената в деветия гейм, когато Умбер се оказа извънредно покрай пробив и продобиване на сета. Първоначално Димитров отблъсна натиска французина, само че по-късно позволи двойна неточност в противен миг. Григор така и не улучи верния път към триумфа, страдайки съществено след няколко фамозни ретура на Юго. Това беше най-слабата му част от началото на финала, а неналичието на качествени отигравания при втория сервис докара до това, че първият сет бе загубен с 4:6

Последно обновяване в 17:35 ч. на 11.02

преди 1 час
4:4
Ново тъждество след осем изиграни гейма. Димитров имаше леки терзания при 15:30 в интерес на противника му, само че по-късно съумя да докара нещата до благополучен край.

преди 1 час
КРАСОТА!
Backhand beauty to begin???? |
— ATP Tour (@atptour)

преди 1 час
3:3
Финалът на АТР 250 шампионата в Марсилия вървеше гейм за гейм, като двамата тенисисти бяха повече от безапелационни при сервирането си. Умбер се радваше и на сериозна поддръжка от трибуните. Сънародниците му правеха всичко съгласно заложените правила в тениса, с цел да му вдъхнат убеденост към купа №13 в кариерата му. За равенството 3:3 пък нашият Григор впечатли с два извънредно класни форхенда.

преди 1 час
1:2
След бързо връщане на гейма, първата ни ракета реши да рискува оптимално при сервис, само че загуби на 0.

преди 1 час
0:1
Григор Димитров трябваше да сервира на високо ниво още от началото на дуела. Този съставен елемент щеше да се окаже фундаментален за развиването на огромния край. Юго Умбер елементарно завоюва подаването си за 0:1, като несъмнено това, че е левичар създаваше първичен дискомфорт за нашия Гришо.

преди 1 час
НАЧАЛО НА СРЕЩАТА!
DIRECTION LA FINALE
— Open 13 Provence (@Open13)
Последно обновяване в 16:45 ч. на 11.02
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР